Najboljši osnovnošolci Občine Šentjur so bili na tradicionalnem sprejemu pri županu v Ipavčevem vrtu v Zgornjem trgu v Šentjurju. Najboljših učencev je bilo letos 41, da so se lahko udeležili tradicionalnega sprejema pa so morali izpolnjevati kar nekaj kriterijev. Glede na dejstvo, da je bil ukinjen splošni učni uspeh se je kot kriterij štel tudi uspeh pri NPZ, priznanja na tekmovanjih, odlične ocene, pomoč sošolcem, dajanje zgleda drugim, lepo vedenje in sodelovanje na šolskih prireditvah.

Priznanja so bila podeljena najboljšim osnovnošolcem po glasbenem uvodu tria flavt Evterpa. Priznanja so prejeli: prejeli Špela Oblak, Tamara Doberšek, Ambrož Leban iz Glasbene šole Šentjur, Lara Dobnik, Eva Javornik, Ana Krajnc, Nika Zabukovšek, Emica Arzenak, Iza Matko in Nuša Dobnik iz OŠ Blaža Kocena Ponikva, Jakob Debeljak, Špela Dobnik, Nika Hliš, Ana Kozamernik in Kaja Vodeb iz OŠ Dramlje, Alja Gajšek, Nina Lovrek, Eva Leskovšek, Ema Vreže, Luka Andrenšek, Jakob Arlič, Maks Jagodič, Pia Jeršič, Urban Pušnik, Valentin Romih in Domen Tisel iz OŠ Franja Malgaja Šentjur, Tjaša Stojan, Lea Centrih, Patricija Čokl, Janja Flis, Urban Grajžel, Nuša Hercog, Maja Majcen, David Pšeničnik, Tanja Pšeničnik in Nejc Rezar iz OŠ Hruševec Šentjur, Staš Dimov iz OŠ Planina Pri Sevnici ter Žan Debelec, Zala Hostnik, Nika Škornik in Sara Žafran iz OŠ Slivnica Pri Celju.

Ob koncu prireditve je zaigral trobilni kvartet Trobissimo s posebnim gostom, to je bil tolkalist Miha Inkret Rotovnik. Sledilo je prijetno druženje v Ipavčevem vrtu.

Vir: Občina Šentjur