V januarju je Celjski sejem gostil mednarodno razstavo psov CACIB Slovenia Winner 2019, ki je potekala pod okriljem Kinološke zveze Slovenije, je poročal spletni portal Celje.info. Dogodek so obiskali številni ljubitelji psov in razstavljavci iz vse Evrope.

Obiskovalci so lahko občudovali 200 različnih pasem iz več kot 20 držav, mednarodno razstavo psov pa je krojilo približno tisoč psov od blizu in daleč. Ogledati si je bilo možno najbolj redke pasme in se seznaniti z vzreditelji številnih pasem. Na ogled so razstavljavci postavili največje pasje lepotce iz vse Evrope, le-ti so se pomerili za naziv Slovenski zmagovalec. Oba dneva so potekale tudi specialne razstave, obiskovalci so lahko prikupne kosmatince tudi pobožali ali pa izbirali med bogato paleto priboljškov, igrač, ležišč in ostalega za njihove ljubljenčke.

Oba dni, v soboto in v nedeljo je potekalo tekmovanje Best in Show, ki je postreglo z zmagovalci med pasjimi lepotci. Sodnike je prvi dan najbolj prepričal samojed Anatina Eya Eskimo Smile slovenske lastnice, v nedeljo pa je najbolj blestel Amesen All About Me pasme lhasa apso. Razstava je po poročanju spletnega portala Celje.info pritegnila veliko obiskovalcev.

M.I.