Delovno sodišče v Celju razveljavilo sklep o imenovanju Margarete Guček Zakošek za direktorico Splošne bolnišnice Celje

Foto: Nova24tv

Po poročanju Slovenske tiskovne agencije je danes Delovno sodišče v Celju razveljavilo sklep, s katerim je bila Margareta Guček Zakošek imenovana za direktorico Splošne bolnišnice Celje. Za STA je zagovornik Branka Gabrovca, ki je tudi kandidiral za omenjeno delovno mesto, Igor Inkret dejal, da je bil sklep o imenovanju Guček Zakošek nezakonit. Po besedah Inkreta je sodišče celjski bolnišnici naložilo, da morajo ponovno odločati o imenovanju direktorja celjske bolnišnice.

Guček Zakoškova zadeve ni želela komentirati, ker nima nobene informacije o sodbi sodišča.

Spomnimo, da se je Gabrovec pritožil na sklep o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico celjske bolnišnice, ker ga je razpisna komisija sveta zavoda bolnišnice pred odločanjem o novem direktorju izločila s seznama kandidatov za novega direktorja bolnišnice. Njegova kandidatura naj bi bila izločena, ker naj ne bi izpolnjeval pogojev za razpisano delovno mesto, saj naj bi imel premalo let vodstvenih izkušenj. S seznama ga je izločila komisija, ki jo je vodila Barbara Tiselj. Ob tem dodajmo še, da je Tislova strankarska kolegica Guček Zakoškove, saj sta obe članici stranke SMC.

Konec februarja je delovno sodišče na predlog Gabrovca izdalo začasno odredbo, da se zadrži izvršitev sklepa sveta zavoda celjske bolnišnice o imenovanju Guček Zakoškove za direktorico za mandatno obdobje štirih let. V začetku aprila je ugodilo ugovoru celjske bolnišnice in razveljavilo izdano začasno odredbo. Guček Zakoškova je mandat nastopila konec februarja.

 

M.I.