Bodite pozorni pri najemu stanovanja v Celju in njegovi okolici. Po poročanju Slovenskih novic je uporabnica facebooka (Celjanka) delila na tem družbenem omrežju svojo izkušnjo pri najemu stanovanja, ki se je po njenih besedah sprevrgel v nočno moro.

Z lastnico stanovanja naj bi se dogovorili vse, pogodba bi morala biti podpisana 2. septembra. Najemodajalka naj bi dovolila tudi, da družina še pred vselitvijo in podpisom pogodbe v stanovanje pripelje svoje stvari. V začetku tedna naj bi par svoje stvari v stanovanje tudi pripeljal. A dva dni kasneje naj bi sledil šok. Lastnica stanovanja naj bi Celjanko poklicala ter povedala, da dogovor in podpis pogodbe preklicuje. Obenem naj bi lastnica stanovanja Celjanki zagrozila, da če v dveh dneh ne prideta po svoje stvari, da bodo končale na smetišču, zaračunala pa jima bo tudi skladiščenje.

Tako je Celjanka s partnerjem ter svojo mamo odšla po stvari. Lastnica naj bi jima zabičala, da naj pohitijo, da se njej mudi naprej. Tako naj bi Celjanka v stanovanje odšla prva, da bi preverila, ali so vse stvari na svojem mestu, vključno s skrito večjo vsoto denarja, ki je bil namenjen za varščino.

Ko je Celjanka stvari pregledovala, je njena mama želela vstopiti v hišo, da bi jima pomagala pri nošenju prtljage. Takrat naj bi lastnica postala zelo žaljiva in nasilna do njene mame. Po besedah Celjanke naj bi jo zgrabila, porinila v kombi ter ji zabičala, da v njeni hiši ona nima kaj iskati.

Celjanka je že zaupala, da čeprav je pregledala vse stvari v stanovanju ugotovila, da naj ne bi bilo njenega denarja, ki ga je hranila v toaletni torbici. Posredovali so pri tem incidentu tudi policisti, vendar so Celjanki dali vedeti, da denarja videla več ne bo, saj dokazov za to, da ga naj bi odtujila lastnica ni.

Previdnost torej ni odveč!

M.I.