Kmalu na voljo wake deskanje na Šmartinskem jezeru

Foto: MOC

Na Šmartinskem jezeru sta Mestna občina Celje in javno podjetje ZPO že poskrbela za postavitev wake žičnike, ki bo poskusno pričela delovati v mesecu dni. V sklopu projekta sta bila postavljena pomola na obeh straneh, ki omogočata namestitev nosilnih stebrov. Sedaj se ukvarjajo s montažo naprave in postavitvijo pomolov za potrebe deskarjev.

MOC je poskrbela za izvedbo in financiranje gradbenih ter pripravljalnih del, dostope in vse pripadajoče infrastrukture. Upravljalec wake žičnice in drugih športnih objektov na tem območju bo ZPO, ki je poskrbel za nakup opreme za novo napravo. Vrednost celotne investicije znaša 60.000 evrov.

Na Šmartinskem jezeru želijo zgraditi še pomole za izplutje kajakov in kanujev, supov in en pomol, ki bo omogočal privez manjših turističnih plovil na elektro pogon. V načrtu imajo tudi sanacijo dela odseka ceste, ki vodi do čolnarne Muzelj ter nadaljevanje gradnje pešpoti ob jezeru.

V izdelavi je tudi projektna dokumentacija za ureditev obstoječega parkirišča pod pregrado, ki bo namenjeno parkiranju osebnih vozil, avtobusov in avtodomov. S parkirišča bo urejena ločena pot za dostop do navezovalne ceste do gostinskega objekta Brkati som. Načrtujemo tudi izgradnjo kanalizacije. Ko bomo pridobili vsa zemljišča, bomo začeli z deli.

M.I.