Mednarodni komite za požarno varnost: »Gasilska olimpijada 2021 bo potekala v Celju«

Foto: MOC

Minuli teden so predstavniki mednarodnega komiteja za požarno (CTIF) varnost, skupaj s predstavniki Gasilske zveze Slovenije ter Gasilske zveze Celje bili na obisku v Celju in tudi županu Mestne občine Celje Bojanu Šrotu.

Na obisku so bili predstavniki CTIF iz Nemčije, Avstrije in Italije, ki so si ogledali prizorišča Gasilske olimpijade 2021, ki bo potekala v knežjem mestu. Prav tako je predstavnike CTIF-a zanimalo kakšne kapacitete premore Celje, da bo lahko tekmovalcem zagotovilo kar se da optimalne pogoje za tekmovanje.

Ob obisku je predsednik tekmovalne komisije pri CTIF Georg Franke povedal, da so v zvezi prepričani, da je Celje prava izbira in da so se zanj odločili tudi, ker velja za izrazito športno in dinamično mesto in imajo tudi izkušnje z organizacijo velikih tekmovanj. Svoje zadovoljstvo nad izbiro kraja tekmovanje je izrazil tudi predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik.

Ob tem dogodku je Bojan Šrot kot župan občine, ki bo organizirala olimpijado povedal: »Ponosni smo, da bomo prav v Celju gostili gasilsko olimpijado. Prepričan sem, da bo Celje odličen gostitelj, saj smo vajeni organizacije velikih tekmovanj in dogodkov. Imamo tudi ustrezno infrastrukturo in zato se veselimo leta 2021.«

Poveljnik Gasilske zveze Slovenije Franci Petek je dodal: »V Celju leta 2021 pričakujemo okoli 3000 tekmovalcev, ki bodo skupaj še z nekaj tisoč gledalci iz vsaj 29 držav v knežje mesto Celje prinesli pravi olimpijski duh.«