Mesec april velja za celjski mesec, saj v tem mesecu knežje mesto obeležuje pomembne dogodke. Najpomembnejši dan v tem mesecu je 11. april, ko je tudi praznik Mestne občine Celje, saj je namreč na ta dan leta 1451 Friderik II. Celjski Celju podelil mestne pravice.

V ta namen je v petek 29. 3. 2019 izšel praznični Mestni časopis, s katerim v mestu med drugim vsako leto obeležijo praznik Mestne občine Celje. V njem lahko bralci najdejo poleg prejemnikov najvišjih priznanj tudi otroke in mlade, ki so ustvarili galerijo na prostem – letos na temo Almino leto ter nenazadnje tudi projekte trajne mobilnosti, ki bodo zaznamovali prihodnost v mestu Celje.

Tako bo v Celju ves april v znamenju praznika, ki bo ponudil številne kulturne prireditve in dogodke. Le-ti se bodo letos dotaknili tudi zdravja, ko bodo obeležili že deseto prireditev ob svetovnem dnevu zdravja.

Osrednja prireditev bo potekala 11. aprila, ki jo bodo pripravili v veliki dvorani Narodnega doma in bo potekala od 19.30 ure naprej. Na prireditvi bo poskrbljeno tudi za neposredni prenos, ki ga bo pripravila TV Celje in na kateri bodo podeljena tudi najvišja občinska priznanja.

M.I.