Občina Rogaška Slatina predstavila drzen projekt ureditve centra mesta

Že leta 2015 je občina Rogaška Slatina postala lastnik nepremičnine na območju stare glasbene šole v mestu.

Ob nakupu so na Občini predstavili tri namene tega nakupa in sicer zagotoviti zemljišče za nadomestno cesto v Ulico Kozara, urediti pomemben del mesta in mirujoči promet ter poskrbeti za razvoj poslovne dejavnosti. Medtem, ko je v izdelavi projekt za izgradnjo nadomestne ceste v Ulico Kozara, pa je Občina na zadnji seji občinskega sveta, ki je potekala zadnji dan meseca januarja letošnjega leta predstavila drzen načrt za realizacijo drugih dveh točk namena nakupa zemljišča.

Na tej lokaciji želi Občina zgraditi Razgledni stolp Kristal, ki je zasnovan kot visoka stavba z armirano betonskim stebrom in dvonadstropnim asimetričnim razglediščem.

Razgledišče bi bilo zgrajeno iz steklenih materialov in bi spominjalo na kristal, ki ima zelo pomembno vlogo v zgodovini in gospodarskem razvoju Rogaške Slatine in je njen prepoznavni znak. Za takšen objekt se je Občina odločila, ker je nekoč podoben objekt že bil sestavni del turistične ponudbe v Rogaški Slatini.
Crystal Glasses, Crystal, Glass
Namreč v najvišji etaži objekta imenovanega Terapija je bila kavarna, kjer so gostje lahko poleg gostinske ponudbe uživali tudi ob prelepem razgledu na del zdraviliškega kompleksa. Zaradi tega je Občina z brezpilotnim letalnikom na območju stare glasbene šole preverila kakšen razgled bi se obiskovalcem ponujal na višini 100 m. Tako bi na tej višini lahko obiskovalci občudovali Zdraviliški park, Južni park, vso hotelsko infrastrukturo v zdraviliškem jedrom del promenade. Poleg vsega pa bi jim pogled segal vse do bližnjih hribov kot so Prnek, Janina, Tržaški hrib, na jugu bi videli porečje Sotle na severu pa pobočje Boča. Zaradi vsega naštetega je Občina Rogaška Slatina v nadaljevanju izdelala še idejno zasnovo.
Poleg tega pa bo Občina okoli objekta v primeru realizacije projekta uredila še tlakovani trg, s klopmi in ostalo urbano infrastrukturo.
Bench, Lamp, Square, Park, Church

Vrednost projekta na Občini ocenjujejo na 2,1 milijona evrov.

Zaradi tega bo Občina pred začetkom realizacije projekta preučila za koliko se bi s tem objektom povečalo število gostov in koliko denarja bi priteklo v občinsko blagajno iz naslova vstopnin in najemnine za prostor kavarne.
M.I.