STA poroča, da so v celjski bolnišnici zaradi povečanega pojava bolnikov z respiratornimi obolenji od danes do preklica omejili obiske na eno zdravo osebo. Obiskovalci si morajo ob prihodu in odhodu razkužiti roke in upoštevati navodila zdravstvenih delavcev.

Poprej navedeni ukrep velja za vse bolnišnične oddelke razen za ginekološko-porodniški oddelek, na njem obiski do preklica niso dovoljeni. Le obisk očeta pri novorojenčku in mamici je dovoljen.

Kot poroča STA je zaradi povečanega števila respiratornih okužb tudi Klinika Golnik do preklica zaprta za obiske. V kliniko v ambulantne preglede je vstop možen le preko glavnega vhoda.

V Slovenj Gradcu so v bolnišnici od danes prepovedani obiski na oddelku za interno medicino, na ostalih oddelkih pa so omejeni na eno zdravo odraslo osebo. Omejitev velja do preklica.

Obiske so doslej omejili že na nekaterih oddelkih in klinikah ljubljanskega in mariborskega univerzitetnega  kliničnega centra (UKC) in v bolnišnicah v Celju, Slovenj Gradcu in na Jesenicah.

V četrtek bodo v Bolnici Petra Držaja UKC Ljubljana odprli začasni oddelek za epidemije. Število obolelih za respiratornimi okužbami in gripo se veča, vrhunec sezone gripe pa je pred vrati. Še vedno se je smiselno cepiti po navedbah zdravstvenih delavcev.

M.I.