Medtem, ko so nekateri ministri trenutne vlade nad svojimi zaposlenimi izvajali mobing je poslanec LMŠ Darijo Krajčič v torek na seji Odbora za kmetijstvo veselo pred kamerami izjavil, da se je sam tega dne preizkusil v kraji sendviča. Torej še ena »cvetka« v trenutni koaliciji.

Danes so v stranki LMŠ za STA potrdili, da Darij Krajčič odstopa s funkcije poslanca. Razloge za njegov odstop bodo v stranki predstavili na novinarski konferenci ob 10. uri. Sicer nejasni odgovori kažejo, da naj bi poslanec s funkcije odstopil zaradi kraje sendviča v trgovini.

Zanimivo je, da so v stranki njegovo odstopno izjavo prejeli v sredo in se z njo tudi seznanili. Kljub vsemu je žalostno, da predsednik stranke Marijan Šarec ob tem, ko je izvedel za tatvino svojega poslanca ni nemudoma odreagiral in je čakal na to, da je poslanec sam ponudil odstop.

Na Odboru za kmetijstvo ko je omenjeni poslanec izjavil: »Zdaj bom naredil eno samoprijavo,« »Čakam tam pri pultu, kjer so se trije ljudje pogovarjali med seboj. Zagotovo sem čakal tri minute,« je takrat pojasnjeval poslanec in nadaljeval “Kot da sem tam ‘luft’.« Ter svoje navajanje končal z besedami. »In potem sem se odločil, da bom preveril njihov sistem kontrole, če kaj odneseš iz trgovine. Prvič v življenju sem to naredil. Šel sem lepo ven in nihče ni pritekel za mano, nihče ni tulil. Torej tudi tam, kjer imajo vse pod video nadzorom in ne vem, kaj še vse, gre tu in tam kaj skozi.«

Ob tem je zanimivo oziroma bolje rečeno žalostno, da ob takih navedbah ni ne Marjan Šarec ne SMC, ki so jih polna usta morale in etike nemudoma pozvali poslanca k odstopu oziroma niso niti z besedo omenili, da si tako visok funkcionar kaj takega pa res ne sme dovoliti. Tukaj je dokaz, da se za »naše« uporabljajo ena merila za »vaše« pa druga merila. Da se ob tem zgoraj omenjeni akterji niso zganili kažejo tudi videoposnetki sej na katerih lahko vidimo kako so to navajanje poslanca njegovi kolegi pospremili s smehom.

M.I.