Podčetrtek vas danes vabi na Festival vina in čokolade

Foto: pixabay.com

Danes se bo v Podčetrtku zgodil že peti zaporedni Festival vina in čokolade. Vsem obiskovalcem bo na voljo široka paleta vrhunskih ter izbranih vin ter čokoladnih umetnin. Na festivalu se bo odvijal raznovrsten program ter različne delavnice.

Letošnji festival se bo odvijal danes v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek, ki bo svoja vrata obiskovalcem imela odprta med 10. in 22. uro.

Projekt Festival vina in čokolade je nastal pred petimi leti zaradi želje, da bi v Sloveniji združili dva izredna produkta kot sta vino in čokolada. Hkrati povejmo, da gre za edini in prvi tovrsten projekt v Sloveniji, ki se je med ljudmi zelo hitro uveljavil. Tako se lahko organizatorji pohvalijo, da bo letos na njihovi prireditvi sodelovalo že več kot 50 razstavljalcev. Ti bodo poskušali navdušiti okoli osem tisoč obiskovalcev iz vse Slovenije. To je namreč številka, ki jo letos pričakujejo v Podčetrtku.

Festival bo imel poleg zabavnega dela v katerem se bo odvijala degustacija vin in čokolade ter programa za najmlajše z Damjano Golavšek tudi dobrodelno noto. Organizatorji pripravljajo dobrodelni tek s katerim bodo zbirali sredstva za društvo Debra, ki povezuje osebe, obolele z redko kožno boleznijo bulozno epidermolizo in njihove bližnje.

Cena vstopnine je 6 evrov za odrasle, ki z vstopnico prejmejo 6 degustacijskih kupončkov v prednosti 0,5 evra za kuponček. Cena vstopnice za otroke med 6 in 12 letom znaša 2 evra in zraven prejmejo 2 degustacijska kupončka prav tako v vrednosti 0,5 evra za kuponček.

Z omenjenimi kupončki lahko obiskovalci plačujejo na način: 1 kuponček je enako 1 degustacijski vzorec, razen v primeru, če razstavljalec sam določi ceno vzorca. To lahko storijo razstavljalci, ki imajo višjo kakovost in višji cenovni razred izdelka. Obiskovalci ob vhodu plačajo še 5 evrov kavcije za pridobljen degustacijski kozarec in jo ob vrnitvi kozarca dobijo tudi povrnjeno. S kupončki se lahko obiskovalci odpravijo tudi na vožnjo s turističnim vlakcem v Olimje.

M.I.