Prevažal tujce, bežal pred policisti in nato še trčil v policijsko vozilo

Foto: epa

Minulo noč so ljutomerski policisti poskušali ustaviti osebno vozilo, vendar se voznik le-tega na signale policistov ni odzival ampak je ustavil šele po trčenju v službeno vozilo policije in zaščitno ograjo. Po pregledu vozila so policisti ugotovili, da se v avtomobilu poleg dveh srbskih državljanov, nahaja še deset Pakistancev in dva Indijca, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo.

STA je poročala, da so policisti sporno vozilo opazili okoli 2.30 med Ljutomerom in Noršinci med redno kontrolo prometa. Voznik se na znake policistov pri zaustavljanju ni odzival ampak je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval vožnjo na avtocesto. Med vožnjo po avtocesti je nato voznik osebnega vozila zaradi nepravilnega premika trčil v službeno vozilo policije in v zaščitno ograjo.

Po trčenju je sopotnik zbežal iz vozila, a so ga kasneje policisti uspeli ujeti. Ob ogledu kraja in zbiranjem obvestil so ugotovili, da je vozilo vozil 29-letni državljan Srbije. 40-letni sopotnik tudi državljan Srbije in 29-letni voznik sta tako skupaj v vozilu prevažala deset državljanov Pakistana in dva državljana Indije, ki pa so v Slovenijo vstopili nezakonito.

Policisti so obema državljanoma Srbije odvzeli prostost in jo bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja omogočanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države kazensko ovadili. Vozniku so zaradi več prekrškov izdali tudi plačilni nalog.

M.I.