Roman Moškotevc je po poročanju STA danes prek njegovega podjetja Voc Ekologija kot edini na javni družbi kupil propadajoči hotel Žonta po izklicni ceni 710.000 evrov. Sprva je bil hotel leta 2016 ocenjen na več kot milijon evrov, po zakonu na prvi javni dražbi ne sme biti prodan za manj kot 70 odstotkov vrednosti.

Danes je Roman Moškotevc za STA izrazil upanje, da bodo vsi postopki za prenos lastništva hotela Žonta iz Šentjurja, ki je bil v lasti Marjana Žonte, končani v dveh do treh mesecih.

Ob vprašanju kakšne načrte ima za hotel je povedal, da bodo načrte oblikovali v prihodnjih mesecih, najprej bo potrebno ugotoviti kaj za lokacijo hotela predvideva občinski prostorski načrt.

Podjetje Voc Ekologija je bilo tudi edini upnik hotela Žonta, hotel Žonta je bil Voc Ekologiji dolžan še višji znesek od izklicne cene na današnji javni dražbi.

Hotel Žonta je lociran v središču Šentjurja, v velikosti 2000 kvadratnih metrov, v zadnjem obdobju je bil tudi tarča vlomilcev.

Podjetje Voc Ekologija je bilo tudi edini upnik hotel Žonta, ki mu je bil dolžan še višji znesek od izklicne cene na današnji javni dražbi.

M.I.