Slovenska tiskovna agencija je na svoji spletni strani zapisala, da je danes minister za zdravje Samo Fakin predsednika vlade obvestil, da se njegovo zdravstveno stanje izboljšuje prepočasi in zato odstopa s položaja. Fakin naj bi še naprej ostal v bolniškem staležu, med tem časom ga bo nadomeščala državna sekretarka Pia Vračko.

Po navedbah ministrstva je bil Fakin zaradi dalj časa trajajoče viroze, bolniško odsoten in to od 18. februarja. Sicer je bil 21. februarja prisoten na seji vlade, na kateri so potrjevali splošni dogovor v zdravstvu za letošnje leto ter ukrepe za skrajševanje čakalnih dob v zdravstvu.

STA poroča, da naj bi bil na tisti novinarski konferenci po seji vlade minister videti utrujen in je močno kašljal. Z ministrstva še poročajo, da naj bi se minister sicer naslednji teden vrnil v službo, ker ga čaka širši vrh koalicije na katerem bo predstavljal predlog Zakona o upravljanju javnih zdravstvenih zavodov.

Vendar je pri vsem tem še bolj zanimivo dejstvo, da po poročanju Demokracije minister odhaja ravno v času, ko so novinarji Nova24TV pričeli razkrivati kaj minister dela, kam gre denar in zakaj se podaljšujejo čakalne dobe. Tako bomo pravi razlog odstopa verjetno težko izvedeli.

M.I.