Po poročanju Novega tednika bodo danes odpovedi prejeli presežni delavci Gorenja, vodstvo zadnje mesece izvaja reorganizacijo. 86 oseb je na seznamu presežnih delavcev, se bo pa to število zmanjšalo še za 15 delavcev, ti bodo do konca leta izpolnili pogoje za čakanje na upokojitev. Ti delavci bodo odpovedi pogodbe o zaposlitvi prejeli šele takrat, ko bodo izpolnili pogoje za čakanje.

Zaradi sprememb v organizaciji, nazivih ali opisih delovnih mest je v Gorenju nove pogodbe o delu prejelo 1.393 zaposlenih v režiji. Število presežnih delavcev iz prvotno načrtovanih 270 zaposlenih so zmanjšali na 86.

71 je presežnih delavcev, pri katerih mehki načini zmanjševanja števila zaposlenih ne pridejo v poštev. Delodajalec bo tem delavcem ponudil novo pogodbo o zaposlitvi v proizvodnji. Tisti delavci, ki bodo novo pogodbo o zaposlitvi sprejeli, bodo lahko takoj po koncu kolektivnega dopusta pričeli z delom na novem delovnem mestu. V Gorenju s kolektivnim dopustom začenjajo jutri in bo trajal do osmega avgusta. Med kolektivnim dopustom bodo, tako kot vsako leto, v podjetju opravljali redna vzdrževalna dela.

M.I.