Včeraj je v Ljubljani na avtobusu umrl moški, ki je pred tem voznika z grožnjami in nevarnim predmetom prisilil, da je odpeljal proti avtocesti, poroča STA.

48-letni Kranjčan je na avtobus vstopil v centru mesta. O varnostnem dogodku so bili policisti obveščeni nekaj pred 21. uro. Potniki, ki so bili na avtobusu so se umaknili v zadnji del avtobusa, eden je o dogajanju obvestil policijo. Na kraj dogodka je bilo napotenih več policijskih patrulj. Na Barjanski cesti  pred uvozom na avtocesto so policisti avtobus ustavili. Moškega so z uporabo prisilnih sredstev (sredstev za vezanje in vklepanje, telesne sile, strokovnega prijema in plinskim razpršilcem) izven avtobusa obvladali.  Moški je v postopku po prijetju pričel izgubljati zavest. Policisti so moškemu nudili prvo pomoč, s postopkom oživljanja so nadaljevali reševalci, a je moški kljub pomoči na kraju umrl.

O dogodku sta bili obveščeni tožilka in dežurna preiskovalna sodnica, kateri sta se udeležili ogleda kraja. O dogodku bodo več informacij za javnost podali v izjavi za javnost danes ob 11. uri na Policijski upravi Ljubljana.

M.I.