21-letnik zaradi prekrškov v cestnem prometu »lažji« za kar 3.154 evrov

Foto: Nova24TV

Včeraj v večernih urah so novomeški policisti obravnavali 21-letnika, ki je divjal po mestu in na koncu trčil v betonski zid. V postopku so policisti ugotovili, da je 21-letnik kršil kar nekaj cestno prometnih predpisov. Zaradi le-teh si je kršitelj prislužil 8 kazenskih točk in 3.154 evrov kazni so poročali iz Policijske uprave Novo meto.

Policisti so na kršitelja postali pozorni nekaj minut pred polnočjo, ko so na Ljubljanski cesti opazili sumljivo vozilo, katerega so hoteli s pomočjo modrih lučk in sirene ustaviti. Voznik se na signale policistov ni odzival ampak je s pospešeno vožnjo nadaljeval vožnjo in v Veliki Bučni vasi zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonski zid. Po trku sta iz vozila kršitelja pobegnila dva sopotnika, 21-letnik pa kljub vsemu ni upošteval ukazov policistov in se je upiral zato so ga policisti začasno vklenili.

Policisti so ugotovili, da je kršitelj med vožnjo naredil kar nekaj cestno prometnih prekrškov zato so mu zaradi vožnje po sredini oz. drugi strani ceste so vozniku napisali plačilni nalog v višini 120 evrov. Zaradi neprilagojene hitrosti in divjanja po cesti si je kršitelj prislužil kazen v višini 300 evrov in tri kazenske točke ter 334 evrov kazni zaradi neupoštevanja znakov policistov.

Nenazadnje je 21-letnik vozilo opravljal brez veljavnega vozniškega dovoljenja, kar mu je prineslo dodatnih 500 evrov kazni, prav toliko kazni si je še prislužil tudi zaradi vožnje z neregistriranim vozilo, uporabe registrskih tablic, ki ne pripadajo vozilu ter neupoštevanja posebnih zvočnih in svetlobnih znakov. Za slednji prekršek si je prislužil še 5 kazenskih točk.

Policisti so v postopku ugotovili tudi, da vozilo ni tehnično brezhibno zato so kršitelju napisali še plačilni nalog v višini 400 evrov. Skupaj je kršitelj tako dobil za 3.154 evrov kazni in osem kazenskih točk.

M.I.