Ali Teja Jarc trenutno vlado sovraži, ker je njen oče pod vlado Janeza Janše in ministra Aleša Hojsa dobil sanjsko službo?

Tea Jarc na Triglavu. (foto: Posnetek zaslona / socialna omrežja)

Po prvi oddaji Ena na ena na POP TV, ko je bil gost notranji minister je včeraj Uroš Slak za “uravnoteženost” poskrbel s Tejo Jarc eno od najbolj vztrajnih petkovih “kolesarjev” in nasprotnikov vlade Janeza Janše. Kljub temu, da Teja Jarc že od samega začetka, ko vlada še ni začela delati in ni bilo dejanj, ki bi lahko bila podlaga za negodovanje vztrajno protestira, še danes ne poda pravega razloga zakaj ji je trenutna vlada takšen “trn v peti”.

Pri vsem tem pa je nekaj še najbolj zanimivo, da Jarčeva tako včeraj kot nikoli do sedaj ni povedala, da je njen oče ravno pod prvo vlado Janeza Janše dobil zelo dobro plačano in ugledno službo na policiji ter kasneje pod tako osovraženim ministrom Alešem Hojsom sanjsko službo atašeja v Zagrebu.

Kot razkrivajo dokumenti Ministrstva za notranje zadeve – 20 let Direktorata za policijo in druge varnostne naloge je avgusta leta 2005 mag. Srečko Jarc postal direktor direktorata s polnimi pooblastili.

Foto: MNZ (20 let Direktorata za policijo in druge varnostne naloge)

V odzivih na včerajšnjo oddajo v kateri je nastopala Jarčeva so nekateri zapisali, da je potrebno vedeti, da je bil mag. Srečko Jarc s te funkcije razrešen leta 2009 in to pod vlado Boruta Pahorja. Se je pa na oddajo odzval tudi notranji minister Aleš Hojs, ker naj bi bil po navedbah Jarčeve njen oče “odstranjen” s policije. Minister je v odzivu jasno zapisal, da je želel oče Teje Jarc za atašeja v Zagreb, kar je tudi kot pristojni minister potrdil.

Ali je s tem mag. Srečko Jarc dobil sanjsko službo, presodite sami.

Uredništvo