Evropska judovska zveza na Tanjo Fajon naslovila pismo glede vile v kateri ima stranka SD sedež: Bilo bi primerno, pravično in moralno, da zgodovinske napake popravite!

Vila Moskovič, sedež stranke Socialnih demokratov. (foto: Nova24TV).

Predsednica SD Tanja Fajon je prejela pismo Evropske judovske z veze. Pisali so ji, da bi bilo moralno, primerno in pravično, da se popravijo zgodovinske napake ter se ukradeno vilo v holokavstvu ubitega Feliksa Moskoviča vrne slovenski judovski skupnosti kot del poravnave o nasledstvu premoženja brez dediča.

 

Foto: Nova24TV

V pismu od Evropske judovske zveze je podpisan predsednik Menachem Margolin, v pismu pa spomni predsednico naslednikov komunistov glede statusa ukradene vile na Levstikovi 15, kjer imajo sedež Socialno demokrati. Problem je bil že izpostavljen v poročilu ameriškega State Departmenta o Sloveniji, vendar so ga mediji namerno spregledali.

Kot poroča Nova24TV, je znano, da je vila nekoč pripadal judovskemu trgovcu Feliksu Moskoviču, vendar so njega in njegovo družino odpeljali v koncentracijska taborišča, kjer so umrli z milijoni drugih Judov. Posest je bila po njihovi smrti prodana pod vprašljivimi pogoji, nacionalizirana, zatem jo je uporabljala komunistična stranka v nekdanji Jugoslaviji.

Vir: Nova24TV

 

Uredništvo