Medtem, ko je Evropska Unija sprejela sklep o skupnem odprtju meja za letalski promet med državami članicami, se pojavljajo novi izzivi za države, kjer je pričel delovati mednarodni letalski promet. Največ težav naj bi povzročali potniki iz Švedske – tukaj gre predvsem za hrvaške državljane, ki delajo v omenjeni državi in se vračajo domov.

Na Zagrebškem letališču so na letalu, ki je priletelo iz Frankfurta, našli dvanajst okuženih potnikov s koronovirusom. Težava postaja še večja, saj niso zmožni najti vseh njihovih kontaktov in ugotoviti, kam vse se je širil virus, poroča Jutarnji list. Do sedaj so zaznali dvanajst novih okužb, zato naj bi Brodsko-posavska županija postala novo žarišče okužb s koronavirusom.

Na letu je bilo 74 potnikov in članov posadke, po do sedaj znanih podatkih, pa naj bi se okužilo dvanajst ljudi. Gre za delavce, za katere se ugotavlja, da naj bi se vrnili iz dela na Švedskem. Na letališču v Frankfurtu so se okuženi potniki pridružili ostalim potnikom na letu OU411, ki je 2. maja letelo v Zagreb, polet pa je postal nova epidemiološka bomba.

 

Avtorica Sara Kovač, več lahko preberete tukaj.