Kot so razkrili sodelavci oddaje Tarča na Twitterju, se sojenje Jankoviću in bandi v zadevi domnevno fiktivnega najema parkirišč v Stožicah, ki je omogočilo Grepu pridobitev 50-milijonskega kredita pri državni NLB, še kar ne bo začelo. Tožilstvo namreč zahteva premik sojenja v drug kraj, o čemer bo odločalo Vrhovno sodišče. Da se je zadeva sprevrgla v še eno sodno farso je bilo jasno že, ko je bil primer najprej dodeljen sodnici Mojci Kocjančič, nato ga je predsednik Okrožnega sodišča Marjan Pogačnik predodelil Špeli Koleta, po zahtevi za izločitev s strani odvetnika Uroša Ogrina, Borisa Grobelnika in ugotovitvi nepravilnosti, pa je bil primer dodeljen nazaj Kocjančičevi. Gre za nekdanjo ženo Aleša Zalarja, ki je znana še iz primera farmacevtka, ko je odločila o izločitvi dokazov proti Jankoviću.

Kot so razkrili na profilu oddaje Tarča TV Slovenija na družbenem omrežju Twitter, naj se po zadnjih informacijah v torek ne bi začelo sojenje zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića v zadevi glede sporne pogodbe v višini 1,8 milijona evrov glede domnevno fiktivnega najema parkirišč v Stožicah. S to potezo je Grep postal kreditno sposobno podjetje in je pri državni Novi ljubljanski banki leta 2010 lahko najel več kot 50 milijonov evrov kredita. Občina pa je s tem prišla do 9,4-milijonskega sofinanciranja iz slovenskega proračuna in evropskih sredstev.

Tožilstvo naj bi zahtevalo premik sojenja v drug kraj
Tožilstvo naj bi predlagalo premik sojenja v drug kraj, glede tega pa bo odločalo Vrhovno sodišče. Kot so še navedli na Twitterju, naj bi bila tudi v tej zadevi določena ista sodnica, kot v primeru farmacevtka, ki je padel.

Avtor Rok Krajnc, več lahko preberete tukaj.