Je bila odgovorna urednica POP TV Tjaša Slokar Kos predhodno obveščena o preiskavi Zdravka Počivalška? Zdravko Počivalšek: “Edini podatek glede hišne preiskave sem dobil od odgovorne urednice POP TV Tjaše Slokar Kos!”

Zdravko Počivalšek (Foto: Zajem zaslona Nova24TV)

Na današnje zaslišanje Igorja Kekca na preiskovalni komisiji Državnega zbora se je odzval tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek. V odzivu je Počivalšek zapisal, da je vodja preiskave na NPU Igor Kekec z navedbami, da naj minister NPU-ju ne bi dal gesla za odklepanje telefona zavajal javnost.

Minister je še zapisal, da ga glede kode za odklepanje telefona tega ni nihče kontaktiral, vendar je NPU vsa gesla dobil preko njegovega pooblaščenca: Zaradi uporabe službenega telefona in težav pri odklepanju so bili kriminalisti napoteni na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Igor Kekec je po besedah ministra zavajal tudi s podatkom, da mu je bila vročena odredba, ki bi dovoljevala odklepanje telefona tujemu podjetju. Minister je zapisal, da je odredba dovoljevala odklepanje telefona samo slovenski policiji.

Zdravko Počivalšek je bil začuden tudi, da je vodja preiskave na NPU javno komentiral odprte predkazenske postopke in ob tem zapisal, da je edini podatek osebno o hišni preiskavi dobil od odgovorne urednice POP TV Tjaše Slokar Kos. Minister je zato predlagal tudi zaslišanje omenjene osebe, saj se je v preteklosti že večkrat izkazalo, da ima televizijska hiša notranje informacije glede aktivnosti NPU.

Za konec je minister zapisal, da si želi namesto javnega komentiranja odprtih zadev čim hitrejše reševanje zadev in zaključitev vseh postopkov na podlagi dokazov in temu primernimi argumenti.

Foto: Facebook

Uredništvo