Jutri v Celju srečanje predsednika vlade Janeza Janše in predsednika vlade Madžarske Viktorja Orbana

Foto: demokracija.si

Jutri se v Celju pričenja 53. Mednarodni obrtni sejem (MOS), obenem pa se bo v Celju predsednik vlade Janez Janša skupaj z delegacijo slovenskih ministrov srečal s predsednikom vlade Madžarske Viktorjem Orbanom ter njihovo delegacijo ministrov, imeli bodo skupno sejo vlad, so sporočili z Urada vlade za komuniciranje (Ukom).

Letošnjega mednarodnega sejma MOS je častna gostja in država partnerica Madžarska.

Tako se bodo srečanja predsednikov vlad Republike Slovenije in Madžarske udeležili minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek, minister za obrambo Matej Tonin, minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Ignacija Fridl Jarc, državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve Stanislav Raščan, državni sekretar na uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu Dejan Valentinčič ter direktor urada za narodnosti Stane Baluh.

Madžarsko delegacijo bodo sestavljali predsednik vlade Viktor Orban, minister brez listnice in podpredsednik vlade Zsolt Semjen, minister za notranje zadeve Sandor Pinter, minister za obrambo Tibor Benko, minister za zunanje zadeve Peter Szijjarto ter minister za človeške vire Miklos Kasler.

Iz Ukoma so sporočili, da je “skupna seja vlad je namenjena pregledu intenzivnega bilateralnega sodelovanja na področju gospodarstva, infrastrukture, obrambe, notranjih zadev, kulture, znanosti in narodnih manjšin” ter da bo na koncu kosila sprejeta skupna izjava.

Ob zaključku srečanja bo novinarska konferenca, na njej bosta sodelovala minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in madžarski minister za zunanje zadeve Peter Szijjarto.

Vir: Ukom