Lahko zaradi likvidnostnih težav Osnovne šole Rogatec otroci ostanejo brez malic in kosil?

Foto: osrogatec.si

Včeraj je STA poročala, da se Osnovna šola Rogatec nahaja v likvidnostnih težavah, zaradi dolga dobaviteljem v višini 80.000 evrov. Ob tem je za STA župan Rogatca Martin Mikolič potrdil, da se šola res sooča z likvidnostnimi težavami, vendar jih trenutno še rešujejo z zamiki plačila. Do konca leta naj bi po besedah župana šola dobila, nakazana vsa sredstva, ki so ji zagotovljena v proračunu.

Nastali dolg po besedah župana že rešujejo skupaj z šolo. Težave s plačilno sposobnostjo šole so se znašle tudi na oktobrski redni seji občinskega sveta Občine Rogatec. Na seji je bila prisotna tudi nova ravnateljica Alenka Virant, na seji pa ni bil prisoten njen predhodnik.
Za STA je Mikolič še povedal, da z novo ravnateljico normalno komunicirajo, zato je prepričan, da bodo vse težave skupaj uspešno rešili.

Po nekaterih informacijah naj bi bilo trenutno finančno stanje šole tako slabo, da šola ne more kupiti niti nekaterih najosnovnejših stvari. Stanje naj bi bilo tako slabo, da so nekateri dobavitelji zaradi visokih terjatev do šole celo zagrozili, da ji bodo prenehali dobavljati živila za malice in kosila.

Osnovna šola Rogatec je imela v minulem letu 54.347 evrov čiste izgube, ki bi morda lahko bila povezana tudi z več kaznivimi dejanji pri poslovanju nekdanjega vodstva šole, zato poteka tudi kriminalistična preiskava.

Vir: STA