Odpisi dolgov družbam v lasti družine Janković pod drobnogledom policije

Foto: Nova24tv

STA je poročala, da policija preverja v kakšnih okoliščinah so bile v prisilni poravnavi treh Electinih družb družine Janković odpisani določeni dolgovi. To so za STA potrdili tudi na Generalni policijski postaji. V kolikor bodo ugotovili razloge za sum storitve kaznivega dejanja, dobo ustrezno ukrepali so še povedali na Generalni policijski postaji.

Odpisanih 29 milijonov dolga trem družbam iz skupine Electa (Inženiring, Naložbe in Holding) v lasti sinov ljubljanskega župana Damijana in Jureta Jankovića v javnosti ni ostalo neopaženih. Zoper Electo Inženiring in Electo Naložbe sta poenostavljeni prisilni poravnavi pravnomočno potrjeni. Zoper Electo Holding pa se je v preteklem tednu kot upnik pritožilo Okrožno sodišče v Ljubljani. O omenjeni pritožbi bo odločalo višje sodišče. Po poročanju Financ naj bi bile vse tri poenostavljene prisilne poravnave druž Electa izpeljane s pomočjo prijateljskih upnikov, družb v lasti Jana Beca, ki je v ključnih trenutkih odkupil Hetine terjatve do Elect in s tem prišel do odločilne večine pri izglasovanju postopka.

Na Generalni policijski postaji so še povedali: »Policija v zadevi preverja določene okoliščine in če bo ugotovila razloge za sum storitve kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti, bo ustrezno ukrepala«.

M.I.