Plaz zdrsel proti hiši in iz nje pregnal štiri generacije

Foto: gore-ljudje.net

Od petka zvečer se prebivalci Črne na Koroškem srečujejo z močnim vetrom, ki je že ponoči lomil in ruval drevesa. Zaradi obilnega dežja v zadnjih dneh se je sprožilo tudi nekaj zemeljskih plazov. Na Ludranskem vrhu je plaz z gmoto dreves v jutranjih urah zdrsel proti stanovanjski hiši, kjer je drevo vdrlo tudi v spalnico. Poškodovanih k sreči ni bilo, so pa na terenu gasilci in drugi pristojni.

Omenjeni plaz se je sprožil okoli 4.30 ure nad stanovanjsko hišo v kateri živijo štiri generacije med njimi tudi trije otroci. Ena od njih je stara komaj dva meseca in pol ter ostala dva otroka so skupaj z mamo sedaj že na varnem, kjer bodo ostali vse do ocene strokovnjakov glede ogroženosti. Da se na varno umaknejo do takrat svetujejo tudi ostalim članom družine je ob tem za STA povedala županja Romana Lesjak.

Županja je še povedala, da v sedaj pričakujejo na terenu strokovnjaka, ki bo ocenil kakšna sanacije je potrebna. Ob 6.00 se je zemeljski plaz sprožil tudi nad cesto Črna na Koroškem-Topla. Po poročanju STA naj bi prostovoljni gasilci iz Črne že razžagali in odstranili drevesa ter sprostili promet.

Vir: STA