Po septembrski zaustavitvi del zaradi odločbe gradbene inšpekcije sedaj Zlatarna Celje nadaljuje z deli za izgradnjo hotela

Foto: live-finance.si

Zlatarna Celje je kot investitor ponovno pričela z deli za izgradnjo hotela, ko so se zaradi odločbe  gradbene inšpekcije zaustavila sredi septembra. STA je poročala, da gradbiščna tabla razkriva, da je novo gradbeno dovoljenje bilo podano 24. oktobra.

Ob poslovni stavbi Telekoma Slovenije in nasproti hotela International je Zlatarna Celje prvotno načrtovala izgradnjo stolpnice, šele kasneje se je izkazalo, da želijo na tem mestu postaviti hotel. Zemeljska dela so se tako odvijala od začetka leta do sredine septembra, ko jih je ustavila gradbena inšpekcija, ki je v odločbi s 1. julijem odredila, da mora podjetje v petih mesecih pridobiti z gradbenim dovoljenjem skladno dokumentacijo za izvedbo gradnje. Naknadno je gradbena inšpekcija z novo odločbo določila, da mora investitor 18. septembra gradnjo ustaviti ter določila, da mora investitor v pol leta na svoje stroške odstraniti gradnjo objekta in vzpostaviti prejšnje stanje.

Za portal Siol je takrat direktor inženiringa v Zlatarni Celje Mitja Mastnak pojasnil, da so dela potekala skladno z gradbenim dovoljenjem iz leta 2011. Ker so se odločili za spremembo namembnosti gradnje naj bi lani vložili tudi novo vlogo, ki jo je ljubljanska upravna enota februarja zavrnila. Po tem neuspelem poskusu so se odločili za pridobitev integralnega gradbenega dovoljenja, kjer sta postopek presoje vplivov na okolje in izdaja gradbenega dovoljenja združena. Izvedbo takšnega postopka omogoča lanska prenova gradbenega zakona in zato so v Zlatarni Celje novo gradbeno dovoljenje pričakovali že v mesecu oktobru, ki so ga kot kaže gradbena tabla tudi dobili.

Do kdaj bi lahko sedaj na tem mestu stal novi hotel A Tower – Severna vrata Ljubljane ni znano, saj so v Zlatarni Celje glede projekta zelo skrivnostni. Siol ob tem poroča, da bi naj šlo za hotel s 300 sobami, katerega vrednost naj bi znašala 40 milijonov evrov, je še poročala STA.

Vir: STA