Podpisana pogodba o prenosu sredstev za zdravljenje Krisa in razkrito kam bo društvo dalo preostali denar

Foto: primorske.si

V članku “Podpisali pogodbo za Krisa in napovedali, kaj bodo s preostalim denarjem”, avtorja I.H., objavljenega na žurnal24.si lahko beremo, da bosta Društvo Palčica Pomagalčica in Zveza prijateljem mladine Slovenije (ZPMS) danes podpisali pogodbo o prenosu 2,3 milijona evrov potrebnih za zdravljenje Krisa. K pogodbi so podpisali aneks za 100.000 evrov, ki jih lahko Krisovi starši prejmejo za prevoz, nastanitev ter stroške v času zdravljenja.

Ob tem so pri ZPMS povedali, da so z družino že navezali stike in uredili vse potrebno za plačilo zdravila, ko bo to potrebno. Krisovi starši navajajo, da naj bi v desetih dneh bil znan datum zdravljenja v ZDA. Po tem bodo poskrbeli tudi za pravočasno nakazilo sredstev. Trenutno so zbrali vso zdravstveno dokumentacijo, opravili so še nekaj dodatnih preiskav v Ljubljani in sedaj čakajo na pot.

»Razmišljali smo, da bomo vsake tri mesece predstavili zgodbo otroka, ki potrebuje pomoč. Seveda se bomo povezali z zdravniki. Radi bi si za te zgodbe vzeli čas, ne želimo si, da bi v naglici prihajalo do zlorab,« je o razdelitvi preostalega denarja povedala predsednica društva Larisa Štoka.

Tako hitra akcija je bila potrebna tudi, ker lahko zdravilo Kris iz ZDA prejme samo do dopolnjenega drugega leta starosti. »Kris ima še slabe štiri mesece časa, da iz Združenih držav Amerike dobi revolucionarno zdravilo. Ker v EU še ni registrirano, ga morajo starši plačati sami in tako zbrati 2,3 milijona evrov,« tudi zaradi tega so tako napisali v društvu Palčica Pomagalčica na Facebook strani.

Članek “Podpisali pogodbo za Krisa in napovedali, kaj bodo s preostalim denarjem”, je dosegliv tukaj: https://www.zurnal24.si/slovenija/podpisali-pogodbo-za-krisa-in-napovedali-kaj-bodo-storili-s-preostankom-335644