Podpisana pogodba o prvi etapi nadomestne gradnje v celjski bolnišnici – zraven tudi znanci teh poslov

Foto: sb-celje.si

Konzorcij podjetij Kolektor Koling, Medicoengineering in Pomgrad so z celjsko bolnišnico podpisali pogodbo o gradnji prve etape nadomestne novogradnje. Izvajalci del bodo v projekt predvidoma uvedeni meseca novembra. Terminski plan predvideva zaključek del v februarju 2022, so danes sporočili iz celjske bolnišnice.

V novi zgradbi naj bi zaživela dnevna bolnišnica in operativni helioport na strehi nove stavbe. Ob podpisu pogodbe je direktorica Margareta Guček Zakošek povedala, da so po dveh letih s sodelovanjem ministrstva za zdravje in bolnišnične ekipe dve leti po uvrstitvi projekta v nacionalni razvojni projekt, prišli do točke, ko je podpisana pogodba za prvo etapo.

Nadomestna novogradnja je bila konec leta 2017 uvrščena v že omenjeni program za sedemletno obdobje med letoma 2017-2025, maja lanskega leta pa je ministrstvo za zdravje izdalo sklep o zagotovitvi sredstev za delno etapo ena znotraj projekta. S to etapo bodo zgradili centralno stavbo do tretje podaljšane gradbene faze vključno s finalizacijo in opremljeno kletjo s pritličjem. Vrednost te faze je 23,7 milijona evrov z davkom na dodano vrednost.

M.I.