Policisti prijeli 35-letnega Ljubljančana, ki je v kombiju prevažal 40 ilegalcev

Foto: Twitter

Po poročanju STA so v noči iz sobote na nedeljo ormoški policisti na območju Loperšic ustavili kombi v katerem so odkrili 40 tujcev, ki so nezakonito prestopili mejo. 35-letni Ljubljančan, ki je vozil vozilo je tujce prevažal v tovornem delu kombija. Voznika kombija so policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, enega od tujcev pa so morali hospitalizirati.

V bližnjem gozdu so policisti odkrili še šest ilegalnih pribežnikov za katere v kombiju ni bilo prostora. Po poročanju STA je bilo 40 prijetih tujcev državljanov Pakistana, pet državljanov Afganistana in en državljan Indije.

Vseh 45 zdravih tujcev so policisti predali Hrvaškim varnostnim organom, enega, ki se mu je nenadoma poslabšalo zdravstveno stanje pa so hospitalizirali v ptujski bolnišnici.

Po poročanju STA so mariborski kriminalisti v sodelovanju z ormoškimi policisti zoper 35-letnika zbrali dovolj dokazov za utemeljen sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje. Zato je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča Ptuj zoper 35-letnika tudi odredil pripor.

Vir: STA