V članku “V Črničah močno počilo: roparji razstrelili bankomat”, avtorja A.S. so v Črničah bili ponoči na delu roparji. Po poročanju svet24.si je Črničane ponoči zbudil močan pok.

Kot poročajo, so po prvih ugotovitvah storilci nekaj po 4. uri v trgovskem naselju razstrelili bankomat, iz njega pobrali gotovino ter nato z osebnim vozilom temno sive barve znamke Renault Megane (letnik izdelave od 1996 do 1999) pobegnili. Zaenkrat še višina odtujenega denarja ni znana, je pa bila povzročena tudi velika materialna škoda na Mlinotestovi ulici.

Na objektu so razbita stekla, vrata so bila poškodovana, uničen je bil bančni avtomat ter drug inventar in trgovinsko blago. Pri napadu na bankomat je bil poškodovan tudi osebni avtomobil v neposredni bližini, tako so sporočili iz novogoriške policijske uprave. Eksplozijo so roparji sprožili v neposredni bližini polnih plinskih jeklenk, ki jih prodajajo v trgovini.

Policija poziva očividce ali vse, ki bi karkoli vedeli o dejanju, da se zglasijo na najbližjo policijski upravi, policijska preiskava je že v teku. Očividce policija poziva, da pokličejo na interventno številko 113 ali anonimno na 080 1200.

V tem trenutku pa policija zaradi interesa kriminalistične preiskave več informacij ne more posredovati.

Članek “V Črničah močno počilo: roparji razstrelili bankomat” je dosegljiv tukaj: https://novice.svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/5da2f69cbb29d/foto-v-crnicah-mocno-pocilo-roparji-razstrelili-bankomat