Pred novimi protesti Policija opozarja: Kršitelje odlokov se bo fotografiralo in dokumentiralo, plačali bodo tudi kazen

Nezakoniti udeleženci protestov v Mariboru. (Foto: Posnetek zaslona: RTV Slovenija, Bobo)

V Mariboru so dogodki poskrbeli za zgražanje dela slovenske javnosti. Veliko kritik državljanov je bilo na družabnih omrežjih čemu se nas večina drži ukrepov, če se manjšina dvomljivcev v covid-19 požvižga na ukrepe. To se je zgodilo v Mariboru, več sto glava množica se je udeležila nezakonitega protesta. Vodstvo slovenske Policije se je odzvalo z ostrim sporočilom.

Vodstvo Policije še enkrat svetuje vsem državljanom, da naj se ne udeležujejo na javnih krajih in nedovoljenih shodih. Organi pregona se zavedajo, da ima vsak državljan ustavno varovano pravico do izražanja svojega mnenja, vendar pozivajo, da je ponovno zbiranje vseh vrst na javnih krajih prepovedano z novim sprejetim vladnim odlokom. Pri tem so izpostavili še nov vladni odlok o gibanju med pokrajinami ter ustreznim nošenjem ustnih mask.

Naloga policije je, da na neprijavljenih in nedovoljenih shodih skrbi za javni red. Policisti bodo morali na morebitnih novih shodih opravljati naloge varovanja, preprečevali bodo kršitve javnega reda ter izvajali bodo nadzor nad upoštevanjem sprejetih ukrepov zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni covid-19. Tako bo policija vse nedovoljene shode tudi fotografirala ter dokumentirala kršitelje vladnih odlokov. Kršitelji pa bodo na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih prejeli tudi plačilne naloge.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo