Prodajalna Polzela na Polzeli ima novega tujega najemnika

Foto: live-finance.si

S septembrom je najemnik prodajalne Polzela, ki stoji ob tovarniškem kompleksu na Polzeli postala družba Sirekar Hulgi OÜ. Stečajni upravitelj Polzela Zlatko Hohnjec je ob tem za STA povedal, da so objekt dali v najem za leto dni, po ceni 530 evrov/mesec. Že lani so Estonci v najem vzeli del tovarniškega kompleksa, ki ga uporabljajo za skladiščenje.

Lani septembra je družba Sirekar Hulgi OÜ postala lastnica blagovne znamke Polzela, ki jo je kupila skupaj z zalogami za 389.000 evrov. Hohnjec je še navedel, da se Estonci ne zanimajo za nakup tovarniškega kompleksa, ker nimajo namena nadaljevati proizvodnje v Tovarni nogavic Polzela.

Na javni dražbi 24. oktobra bo stečajni upravitelj poskušal prodati trgovino v izmeri 62 m2, ki se nahaja na glavni avtobusni postaji v Mariboru za vsaj 19.350 evrov. Vsi zainteresirani morajo do dražbe vplačati 1935 evrov varščine. Izklicna cena prejšnje dražbe za omenjeni objekt je bila 21.480 evrov.

Hohnjec si želi prodati tudi trgovino na Miklošičevi ulici v Celju, za katero je izklicna cena postavljena pri 69.000 evrih, vendar za to potrebuje soglasje ločitvenega upnika Slovenskega državnega holdinga. Poleg omenjenih dveh objektov ima polzelska tovarna v lasti še prodajalno v Ljubljani in v Novem mestu. Tudi ti dve trgovini si v kratkem želi prodati stečajni upravitelj.

Za prihodnje leto Hohnjec načrtuje prodajo tovarniškega kompleksa na Polzeli, ki zajema novo in staro upravno stavbo, prodajalno outlet, vratarnico, barvarno, pakirnico, šivalnico in pripadajoča zemljišča. Do sedaj so uspešno prodali omenjeno blagovno znamko in zaloge gotovih izdelkov, apartma v Čatežu in parkirišče pri tovarni. Prodaja opreme preko spletne dražbe je bila delno uspešna.

M.I.