Si želite čelade Dartha Vaderja ali očal Harryja Potterja?

Foto: pixabay.com

Po poročanju STA bo konec meseca avkcijska hiša Profiles in History na dražbi ponudila čelado Dartha Vaderja in očala Harryja Potterja. Sam naslov dražbe so dali Ikone in legende Hollywooda, saj bodo poleg omenjene čelade Dartha Vaderja iz enega zgodnejših filmov Vojne zvezd in očal Harryja Potterja ponudili še kustuma iz filma Titanik ter obleko Dorothy iz filma Čarovnik iz Oza.

Po poročanju STA je spletni portal DW poročal, da si prireditelji želijo za čelado iztržiti med 250.000 in 450.00 dolarjev. S takšnim izkupičkom bi čelada predstavljala enega najdražjih artiklov iz franšize Vojnih zvezd. Sama čelada je bila uporabljena pri snemanju epizode Imperij vrača udarec in na katerem jo je nosil britanski igralec David Prowse, ki je v tej epizodi odigral Darth Vaderja.

V avkcijski hiši ocenjujejo vrednost očal, ki jih je igralec Daniel Radcliffe nosil v prvem filmu iz serije Harry Potter in kamen modrosti na 30.000 dolarjev. Ponudili bodo tudi lunarno vozilo, ki ga je Sean Connery vozil v filmu o Jamesu Bondu z naslovom Operacija vesolje iz leta 1979, za katerega si želijo iztržiti 600.000 dolarjev, poroča STA.

Najstarejši artikel na dražbi bi naj bila črno-bela obleka, ki jo je nosila dvojnica Judy Garland v Čarovniku iz Oza in je iz leta 1939. Vrednost ocenjujejo med 350.000 in 500.000 dolarjev. Na dražbi bodo ljubitelji filmov lahko kupili še kostuma iz filma Titanik, ki sta jih nosila Kate Winslet in Leonardo DiCaprio ter predmete iz filmov Osmi potnik, King Kong in Zvezne steze.

Na dražbi, ki bo v Los Angelesu potekala 25. in 26. septembra bo na voljo 1000 predmetov za katere želijo iztržiti 10 milijonov dolarjev, poroča STA.

Vir: STA