Strel iz dedkove puške usoden za 19-letno mamico!

Foto: arhiv Reuters

V članku “19-letnik pograbil dedkovo lovsko puško, ki bi morala biti prazna, mlada mamica se je zgrudila”, avtorja R.T. lahko beremo, da je bil strel iz dedkove puške je včeraj usoden za 19-letno mamico. Fant mlade mamice in strelec pristal v bolnišnici.

Avstrijski mediji poročajo, da se je včeraj v večernih urah, na avstrijskem Štajerskem zgodila tragedija. Idiličen začetek novega življenjskega obdobja se je za 19 letnico, njenega prav toliko starega fanta in triletnega otroka končal tragično. Mlada družina bi se naj ravno včeraj namreč preselila v hišo v kraju Hohenbrugg an der Rabb na avstrijskem Štajerskem. Vendar je ta srečni trenutek prekinila usoda, ko se je mlad par, ki je bil v večernih urah sam v hiši odpravil v spalnico, kjer je mladenič odraščal.

Mladenič je namreč malo pred 21. uro v omenjeni sobi iz stene vzel kombinirano starinsko lovsko puško, ki jo je uporabljal njegov dedek. Fant je z njo rokoval kot, da le-ta ni nabita v kar je bil prepričan, a se je iz sobe nenadoma zaslišal močan pok. Mlada mamica, ki je sedela na bližnjem stolu se je v trenutku zgrudila, ker jo je strel zadel naravnost v glavo. Kronenzeitung še poroča, da je mladenič nemudoma stekel do svojega strica, ki živi v sosednji hiši in sta poklicala policijo in reševalca. Ob prihodu le-teh na kraj dogodka je bilo za mlado mamico že prepozno. Mladenič je bil tudi hospitaliziran saj je bilo njegovo duševno stanje slabo in je doživel žični zlom, odvzeli pa so mu tudi kri in urin. Kraj dogodka preiskujejo kriminalisti, ki domnevajo, da je šlo za nesrečo.

 

Članek “19-letnik pograbil dedkovo lovsko puško, ki bi morala biti prazna, mlada mamica se je zgrudila” je dosegljiv tukaj: https://novice.svet24.si/clanek/novice/crna-kronika/5d7145db7da6a/19-letnik-pograbil-dedkovo-lovsko-pusko-ki-bi-morala-biti-prazna-mlada-mamica-se-je-zgrudila