STA navaja, da so srbski mediji poročali, da je v ponedeljek okoli 22.50 ure nad Ljubljano tik pred pristankom strela zadela letalo na katerem je bil srbski zunanji minister Ivica Dačić. Kljub temu je pilot letala varno pristal na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Po poročanju STA je bil Srbski zunanji minister z letalom Falcon namenjen na Strateški Forum Bled. Udar strele naj bi na letalu sprožil paniko, na samem letalu pa ni pustil posledic. Zaradi varnega pristanka pilota na letališču je lahko minister nadaljeval pot na Bled, kjer se bo udeležil BSF.

»Slišati je bilo manjšo eksplozijo, videli smo blisk. A nihče nam nič ne more,« je za Kurir dejal Dačić. Za časnik Novosti, ki ga povzema portal Al Jazeera Balkans, pa je minister povedal še, da je bil pilot priseben. »Ni bilo prijetno, a povedali so mi, da letalo ni poškodovano,« je še dejal za Novosti.

Ob tej novici so v Kurirju še zapisali, da je bilo med ponedeljkovo nevihto med Slovenijo in Hrvaško v dveh urah zabeleženih okoli 20.000 strel, poroča STA.

Vir: STA