Telekomovo omrežje naj bi po 3 urah in pol ponovno delovalo nemoteno

Foto: Telekom

Po poročanju STA se je danes veliko uporabnikov Telekomovega omrežja spopadalo s težavami pri izvajanju klicev in prenosu mobilnih podatkov po vsej Sloveniji. Sedaj naj bi po navedbah STA omrežje omenjenega operaterja ponovno delovalo nemoteno. Nekateri uporabniki naj bi danes imeli težave tudi s delovanjem POS terminalov.

STA še poroča, da so iz Telekoma Slovenije sporočili, da za nemoteno delovanje omrežja skrbijo na terenu, v nadzorno-operativnem centru in podpornih operativnih tehničnih ekipah. Kljub vsemu se lahko pri najsodobnejši tehnologiji zgodi, da se le-ta v določenih okoliščinah le-ta obnaša drugače kot si želijo na Telekomu in kot pričakujejo uporabniki.

Zaradi današnjega pojava medsebojnih motenj med IP transportnimi sistemi so uporabniki Telekomovega omrežja med 14.05 in 17.30 občutili kot motnje mobilnih storitev, poroča STA. Zaradi tega neljubega dogodka bodo vsem svojim naročnikom mobilnih paketov v mesecu septembru podarili pet GB prenosa podatkov.

Kljub vsemu današnje motnje v delovanju Telekomovega omrežja niso bile prve. Letošnjega maja je prav tako prišlo do motenj v delovanju nekaterih mobilnih storitev v Telekomovem omrežju po celotni Sloveniji, poroča STA.

Vir: STA