Po neuradnih informacijah, ki smo jih prejeli z Ministrstva za zdravje in Ministrstva za gospodarstvo naj bi bilo podjetje DHL, ki je v lasti nemškega servisa Deutsche Post, odgovorno, da v Slovenijo s Kitajske že več dni ne prispe nujna medicinska oprema, ki jo je država naročila zaradi epidemije novega koronavirusa.

Aleš Cantarutti, državni sekretar gospodarskega ministrstva, je sicer v četrtek zvečer za 24ur povedal, da ima Slovenija po zagotovilih Civilne zaščite v skladiščih trenutno dovolj opreme za teden dni. Prvo letalo z novo opremo s Kitajske bo predvidoma v nedeljo vendarle pristalo na letališču v Frankfurtu. Gre za donacijo podjetja Hisense, skupaj približno pet ton opreme.

V DHL Express Slovenija pa so za Nova24TV zatrdili, da nenehno delajo na tem, da bi čimprej dostavili vse pošiljke s Kitajske, velik del zmogljivosti tovornih letal pa je namenjen ravno prevozu kritičnih medicinskih potrebščin in osebne zaščitne opreme. Vendar jim zmanjšana zmogljivost zračnega tovora po besedah direktorja Matjaža Sirka povzroča časovne zamike v dostavi.

Vlada Janeza Janše sprejema mega protikorona zakonski paket v vrednosti dveh milijard evrov

Vlada Janeza Janše je v petek zasedala pozno v noč za sprejem mega paketa “protikorona” zakona, ki bo olajšal življenje samozaposlenih, najbolj ranljivim upokojencem in kmetom ter študentom.

Avtor Luka Perš, video in več si lahko ogledate tukaj.