V Starem piskru Celje bo danes znani ameriški vloger Randy Santel, ki ima na družbenih omrežjih pol milijona sledilcev ob 19. uri skušal pred kamerami v manj kot 15-ih minutah pojesti približno tri kilograme težak burger, imenovan Fat Joe. Navedeno do sedaj ni uspelo še nikomur.

V tako imenovanem Fat Joe Burger izzivu se bosta Santelu pridružila še Američan Magic Mitch ter Steel Rod iz Češke. Trenutni Santelov rekord za tri kilograme težak burger je sicer 12 minut.

Kot navajajo organizatorji je Randy Santel v svoji mladosti imel težave s prekomerno telesno težo, nato pa je kariero začel graditi na prehranjevanju in telesni vadbi. Tako je postal profesionalni bodybilder, jedec, promotor, nutricist, podjetnik, pisec, mnenjski vodja, športnik in trener, vse s poslanstvom, da pomaga ljudem.

Randy Santel je od maja do avgusta na turneji po Kanadi, Evropi in Aziji. Tako je izbral za enega od svojih postankov tudi celjski Stari pisker, kjer gostom burger Fat Joe ponujajo v redni ponudbi.

Burger Fat Joe sestoji iz: 100-gramske krušne bombetke, 1,8 kilograma govedine slovenskega porekla, 300 gramov dimljene in pečene slanine, 150 gramov sira cheddar, 70 gramov kremnega sirnega namaza s hišno omako, 100 gramov zelenjave, 150 gramov pečenega krompirčka, šest kosov čebulnih obročkov in 50 gramov omake. Kot zanimivost naj izpostavimo, da dobi gost Starega piskra burger Fat Joe, ki je sestavljen iz desetih mesnih polpet, brezplačno, če ga poje v 30-minutah.

 

M.I.