Po poročanju žurnal24.si naj bi v prihodnje spet začelo obratovati nekoč najbolj priljubljeno družinsko smučišče na Zatrniku nad Bledom, so sporočili z Rekreacijsko–turističnega centra Zatrnik.

Domačini so oživljanje tradicije začeli tako, da so preteklo soboto po 20 letih izvedli ovčarski bal. Na Zatrnik je pastir Peter Žemva prignal kar 150 ovac po ozkih poteh in preko naravnega  mostu nad znamenito Pokljuško sotesko s Stare Pokljuke. Nato je okoli 1.000 obiskovalcev opazovalo prikaz običajev striženja ovac in pletenja iz ovčje volne, vmes pa so se zabavali ob zvokih ansambla Karavanke in Godbe Gorje.

Projekt bo izpeljan postopoma, postavitev sedežnice na Hotunjski vrh bo prva prioriteta. Se pa bodo lotili pridobivanja dovoljenj in soglasij, ko bodo urejena vsa razmerja z lastniki zemljišč.

Nameravajo pa smučišče zagnati že prihajajočo smučarsko sezono z vrvnimi vlečnicami za otroke. Ne bo pa obiskan Zatrnik le pozimi ampak tudi poleti, nova štirisedežnica bo na Hotunjskem vrhu obratovala celo leto.

M.I.