V Termah Dobrna se obeta nov butični hotel in obnova Vile Higiea

Foto: terme-dobrna.si

Od meseca septembra v Termah Dobrna potekajo dela v okviru 1,5 milijona evrov vredne investicije. S to investicijo bodo v nekdanji upravni stavbi uredili butični hotel s štirimi zvezdicami in z nadstandardnimi sobami. V okviru projekta bodo po besedah direktorja term Leona Tomašiča pričeli s prenovo Vile Higiea, med tem, ko so razširitev kavarne hotela Vita že končali, je poročala STA.

STA je še poročala, da je zunanja fasada novega butičnega hotela že končana, prav tako pa so že poskrbeli za zamenjavo strojne in elektro inštalacije. V zimskem času naj bi uredili notranjost hotela in tako bi lahko bil spomladi objekt pripravljen za odprtje.

Prav tako naj bi že letos pričeli z deli v Vili Higiea, kjer bodo poskrbeli za prenovo 33 sob ter na negovalnem oddelku uredili še novih 11 sob. Tako imajo namen število postelj povečati na 70. Tomašič je za STA še povedal, da so doslej zbrali načrte za prenovo in sodelovali s projektant, kar jim omogoča, da lahko sedaj pridobivajo končne ponudbe. Vilo bodo obnavljali v več fazah. V prvi fazi načrtujejo prenovo prve etaže, v nadaljevanju pa sledi prenova še ostalih dveh etaž.

Doslej so že razširili kavarno v hotelu Vita, ki ima po novem na voljo 40 d0 50 novih sedežev. Sedaj bodo nadaljevali še s razširitvijo bifeja, ki bo dobil novo bifejsko linijo je za STA še povedal Tomašič.

Vir: STA