V zadevi odžagana roka Abramovu ponovno podaljšan pripor

Foto: facebook.com

V zadevi odžagana roka je sodni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani Sebastjanu Abramovu za dva meseca podaljšal pripor. Novico je za STA potrdil Abramov odvetnik Mitja Pavčič, ki je še povedal, da je bil pripor Abramovu podaljšan zaradi podanih pripornih razlogov, predvsem ponovitvene nevarnosti je še poročala STA.

Ob tem je Pavčič povedal, da je bil prejšnji sklep o podaljšanju pripora Abramovu izdan 2. oktobra, sam pripor pa lahko po besedah odvetnika traja največ dve leti. STA je še poročala, da je obtožnica, ki je bila vložena zadnji dan julija zaradi poskusa zavarovalniške goljufije z odžagano roko pravnomočno. Obtožnica je vložena proti Abramovo, njegovemu dekletu Juliji Adlešič ter njegovima staršema Tinki Huskić in Gorazdu Colariču.

Iz obtožnice izhaja, da so Adlešičeva, Abramov in Huskićeva obtoženi po pet kaznivih dejanj goljufije, Goraz Colarič pa ene goljufije, ki bi jih naj obtoženi storili na škodo več zavarovalnic. Obtoženim grozi kazen do osmih let zapora. Po poročanju STA naj bi sodnica ugodila predlogu obrambe in iz spisa izločila nekatere dokaze. Dokaze naj bi bili izločeni, ker niso bili pridobljeni na zakonit način. Šlo naj bi za zapisnike o zaslišanju staršev Adlešičeve ter izvedenska mnenja, ki so bila narejena na podlagi izjav njenih staršev.

Spomnimo, da si naj bi Adlešičeva januarja odrezala levo roko. Po dogodku je zatrjevala, da je šlo za nesrečo, a je tožilstvo prepričano, da je to storila namerno v upanju na visoko odškodnino izplačano s strani zavarovalnic. Pred dogodkom je Abramov namreč Adlešičevo življenjsko in nezgodno zavaroval pri petih zavarovalnicah. V primeru hude invalidnosti, bi Adlešičevi po poročanju nekaterih medijev pripadlo 1,22 milijona evrov odškodnine.

Poleg omenjene obtožnice Abramova bremeni še ena obtožnica, ki se navezuje na marec 2015, ko naj bi umoril svoje tedanje dekle Saro Veber. Tudi v tem primeru naj bi Višje sodišče v Celju na predlog Abramovega zagovornika iz postopka umaknilo nekatere dokaze, ker naj bi bili ti pridobljeni na nezakonit način. Iz spisa je moralo celjsko okrožno sodišče umakniti vse zvočne posnetke, ki jih je posnela Vebrova.

Vir: STA