Včeraj so novomeški policisti ob izvajanju poostrenega nadzora naleteli na 33-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja, ki se je uprl njihovi nameri za zaseg vozila. Šele z uporabo prisilnih sredstev so ga obvladali, a nato sta jih napadli dve drugi osebi s kamenjem. Prostost so odvzeli obema, vozniku pa so izdali plačilni nalog.

Policisti so nekaj po 11. uri med izvajanjem poostrenega nadzora v okolici Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto. Ker so policisti ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so začeli postopek zasega vozila, a je kršitelj med postopkom razbil prednje steklo in polival avtomobil z bencinom. Ravnanje so mu policisti preprečili in ga obvladali z uporabo prisilnih sredstev, v tistem trenutku pa sta dve osebi, ki sta bili v bližini, v policiste in službeno vozilo začeli metati kamenje. Na službenem vozilu je nastala premoženjska škoda, poškodovan ni bil nihče. Osumljencema so odvzeli prostost ter ju odpeljali na policijsko postajo.

Kot poroča STA preiskavo nadaljujejo in nadaljujejo tudi z ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in poskusa preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Zoper osumljenca bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko ovadbo. Vozniku so zaradi kršitev javnega reda in miru ter cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog, na sodišče so naslovili obdolžilni predlog.

 

M.I.