Verjeli ali ne, kljub socialni pomoči migranti nezadovoljni, ker ne morejo iz kartic dvigovati gotovine!

Foto: epa

Migracije vse več težav povzročajo različnim državam. V Franciji so se soočili namreč s pritožbami migrantov, ki so odvisni od socialne pomoči in kateri z novimi bančnimi karticami, ki jih je izdala tamkajšnja vlada ne morejo dvigovati gotovine. Francoska vlada je 5. novembra uvedla kartice ADA in omogočajo migrantom uživanje socialnih prejemkov v višini 190 evrov na osebo, šest članska družina pa naj bi po poročanju Infomigrants prejemala 660 evrov.

Kljub temu, da jim država nameni denar se ti migranti sedaj pritožujejo, da jim je oteženo življenje, ker jim kartica ne omogoča dvigovanja gotovine. 25-letna migrantka Dalaise iz Malija se ob tem pritožuje, da bi ji bilo kupovanje v lokalni trgovini sicer cenejše.

Kljub večkratnim opozorilom madžarske vlade, da se naj migrantom ukine privilegij dvigovanja denarja s kartic, je francoska vlada podlegla kritikam in bo v supermarketih kmalu omogočila napravo, ki bo vračala nazaj gotovino. Dvigovanje gotovine po prepričanju madžarske vlade omogoča večjo moč trgovine z ljudmi, ki s svojo dejavnostjo posledično ogroža varnost Evrope.

Avtorica Hana Murn, članek je dosegljiv tukaj.