(Video) Bojan Požar nazorno pojasni zakaj so poslanci sprejeli, da mora FURS pregledati vse nakupe in prodaje, ki so jih opravili mediji Martina Odlazka

Foto: Demokracija

Poslanci so včeraj na odboru za kulturo razpravljali tudi o lastništvu medijev v Sloveniji in koncentraciji medijskega prostora. Med vabljenimi je bil tudi Bojan Požar, ki je v svojem nastopu izpostavil težavo pri koncentraciji medijev v Sloveniji predvsem tistih pod vodstvom Martina Odlazka.

Požarju se zdi nerazumljivo, kako je moral Ameriški vlagatelj pod vlado Mira Cerarja umakniti prevzemno ponudbo za POP TV, danes pa v primeru Martina Odlazka pod pretvezo založnikov, izdajateljev, lastnikov in družine gledamo prevzem medijev po Sloveniji. Požar je še prepričan, da je težava tudi v tem, da se je na ustvarjanje “imperija” Odlazka gledalo preveč površno, sedaj, ko pa prevzema večinske medije pa nastajajo težave.

Po prevzemu Primorskih novic je po mnenju Požarja sedaj samo še vprašanje časa kdaj bo prevzel Večer in Ljubljanski dnevnik in tako bosta ostala samo še večinska medija POP TV in RTV Slovenija, ki ne bosta v njegovi lasti. Pri tem lahko dodamo, da je kot je omenil tudi Požar, založništvo Reporterja od leta 2003 prejelo več kot 3,6 milijona evrov, kar izhaja iz podatkov ERAR.

Povejmo tudi, da je tako predsednica, ki je sklicala to sejo Violeta Tomič kot vsa opozicija obstruirala sejo, ko so poslanci glasovali o predlogu sklepa, da pristojni organi predvsem FURS preveri vse nakupe in prodaje v zadnjih 5. letih, ki so jih opravili mediji Martina Odlazka. Sklep je bil na pristojnem odboru tudi potrjen.

Uredništvo