(Video) Janez Janša: “Investicijsko naravnana proračuna za leti 2022 in 2023, kjer investicijski transferji v posameznem letu predstavljajo 2 milijardi evrov, razlog za ihto in bes opozicije!”

Zajem zaslona

Poslanci, so se danes seznanili s predlogom proračunov za leti 2022 in 2023. Predlagana proračuna sta poslancem prišla predstaviti predsednik vlade Janez Janša in minister za finance mag. Andrej Šircelj.

Žal so ob tem poslanci leve politične opcije ponovno pokazali, da jim v prvi vrsti ni interes zagotoviti dobrobit državljank in državljanov ampak se jim gre samo za prevzem oblasti. Sedaj se je to več kot očitno pokazalo zelo nazorno, saj so obstruirali sejo, na kateri je vlada predstavila predloge za proračuna v letih 2022 in 2023.

Ob predstavitvi predlogov proračunov je predsednik vlade Janez Janša, kaj kmalu navedel razloge za takšno početje, ki pa temeljijo na dobrem delu vlade. Premier je namreč poudaril, da sta proračuna za prihodnji dve leti zasnovana na investicijah in investicijskih transferjih, ki jih v zadnjih desetih letih skoraj ni bilo. Tako leta 2022 kot leta 2023 bo po besedah Janše investicijskih transferjev za okoli 2 milijarde evrov in to je po njegovih besedah razlog za takšno ihto in bes opozicije.

V predstavitvi je Janša še poudaril, da je v minulih letih ta znesek šel za različne nevladne organizacije od katerih ni bilo nobenega prispevka, sedaj pa bo namenjen šolam, vrtcem..

Uredništvo