Video: Kako poslanka Lidija Divjak Mirnik ponoči razmišlja o Novi24TV

Poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik (vir: RTV Slovenija)

V tokratni oddaji Kdo vam laže na Nova24TV voditelj Boris Tomašič ni mogel spregledati dogajanja na Odboru za kulturo, ki ga vodi Violeta Tomić. Odbor je namreč razpravljal po mnenju opozicije o nepošteni razdelitvi sredstev različnim medijem. Nekateri odseki, ki so prikazani v oddaji po mnenju voditelja prikazujejo kako “demokratični”, “odprti” in “sprejemajoči” so levičarji. Že v samem uvodu je prikazano kako predsedujoča Violeta Tomić gostu Petru Jančiču ne dovoli kritizirati dela odbora in s tem tudi predsednice V nadaljevanju oddaje je Tomašič komentiral po njegovem “modre” besede poslanke Lidije Divjak Mirnik.

Boris Tomašič se ni mogel izogniti, da ne bi prikazal kako je gost na odboru Peter Jančič želel izpostaviti tveganje v kolikor bi odbor sprejel sklep o razveljavitvi razpisa. “Skoraj prepričan sem, da boste sodne spore izgubili, ker s takšno uveljavitvijo pa na sodišču res ni možno uspeti,” je dejal Jančič.

Na njegovo navajanje se je nemudoma odzvala Violeta Tomić, ki je bila zgrožena, da si je njeno delo upal kritizirati gost odbora.“Opozarjam vas, da ste vi tukaj vabljeni na sejo in res ne morete kritizirat delo odbora oziroma predsednice še manj,” se je odzvala. Ob tem odzivu se je Tomašič postavil vprašanje: Je to duh demokratičnosti? “Gost je povedal svoje mnenje, Tomićeva ga je “opozorila”  v stilu leta 1945, da se tovarišev ne kritizira. Očitno se ne zaveda, da demokracija dopušča kritiko, tudi “šefice” odbora za kulturo,” je prepričan voditelj.

Tomašiču se je na odboru zdela zelo “spoštljiva” razprava tudi poslanke Lidije Divjak Mirnik, ki je dejala naslednje: “Sprašujem se kako tisti, ki to podpirate spite. Ampak to so moja nočna razmišljanja, s tem se vi ne boste obremenjevali. Jutri bom doživela članek na enem izmed trobil, teh trobil, ki so dobili denar iz tega razpisa. Samo jaz mirno spim.” Voditelju tako ostaja nepojasnjeno, kako lahko nekdo ponoči razmišlja, če mirno spi kot je navedla poslanka.

 

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV