(Video) Ljerka Bizilj na Nova 24TV priznala neuravnoteženo poročanje nacionalne televizije. “Tam sem delala kar precej časa in sem sokriva”!

Foto: Zajem zaslona

V oddaji Razkrito na Nova 24TV, ki jo je vodil Luka Svetina je bila gostja tudi Ljerka Bizilj in v njej so govorili o medijih v Sloveniji. Biziljeva je povedala, da je večina medijev v Sloveniji po poročanju bistveno bližje levi politični opciji.

Po besedah Biziljeve to ne bi bilo nič narobe v zasebnih medijih, saj tam lastniki določajo kam naj bo medij “nagnjen”, če seveda pri tem spoštujejo zakonodajo. Najpomembnejše v njenem navajanju pa so naslednje besede: “Drugače pa je za nacionalni mediji, ki bi moral biti uravnotežen”.

Ob tem jo je voditelj Svetina spomnil, da je bila tudi sama zaposlena na nacionalni televiziji in tudi direktorica. Biziljeva mu je odgovorila, da je tudi sama sokriva za stanje, ki je na RTV Slovenija. V nadaljevanju je povedala tudi sama, da je težava, ker zakonodaja omogoča, da je na RTVS 2000 zaposlenih urednikov in moč sindikata in sveta delavcev sta tako močna, da ne generalni direktor kot direktor ne moreta v popolnosti voditi svojega programa.