(Video) Rado Pezdir v oddaji Ura moči razkril vpletenost Milana Kučana v posle globoke države, ki je z denarjem iz NLB preživela prehod iz enopartijskega sistema v demokracijo!

Foto: Zajem zaslona/Twitter

V oddaji Ura moči je Bojan požar gostil Rada Pezdirja, ki je predstavil svojo knjigo Vzporedni mehanizem globoke države. Pezdir je v oddaji povedal, da knjiga prikazuje kako je globoka država leta 1989 premaknila denar iz Nove Ljubljanske banke v Trst iz Trsta v Luksemburg in na koncu v Švico.

To je po besedah Pezdirja tudi razlog, da je lahko globoka država preživela transformacijo iz enopartijskega sistema v demokracijo, saj so v času osamosvajanja in kasneje ta vrnili v medijsko panogo – Mladina in tednik Republika in zdravstveno panogo s čimer je lahko globoka država obdržala svojo moč in položaj.

Rado Pezdir je v oddaji povedal, da dokumenti s katerimi razpolaga in so prikazani v knjigi razkrivajo, da je bil o teh poslih seznanjen tudi prvi predsednik države Milan Kučan, ki naj bi posredno poskrbel tudi, da so mesta v NLB zasedali “preverjeni kadri”.

Uredništvo