Kaznovanje kmetov zaradi posekov gozdov, ki so posledica radikalne “zelene” okoljske zakonodaje in podtikanje požarov “ekoloških” aktivistov, da bi promovirali njihovo akcijo proti “klimatskim spremembam”, so ključni razlogi za obsežne požare v Avstraliji.

Grozljivi požari, s katerimi se soočajo v Avstraliji, so terjali svoj davek. Mnogo hiš, zemlje, gozdov je požganih in tudi mnogo živali je izgubilo svoja življenja. A moramo se vprašati, kje tiči razlog, saj mediji in okoljevarstveniki vztrajno kažejo prst na malega človeka, ki resnici na ljubo tu nima nobene krivde. Vzrok za uničujoče gozdne požare ni le v višjih temperaturah. Sezona požarov, namreč sega daleč v zgodovino Avstralije. Vsako leto jih doletijo, zakaj so tokrat toliko bolj obsežne?

V glavnem zaradi zgrešene zelene politike, ki se bori proti “klimatskih spremembam” in ne zaradi samih klimatskih sprememb. Kot rečeno v Avstraliji poznajo sezono požarov, zato so se v preteklosti tem uničujočim požarom znali izogniti.

Prepovedano krčenje gozdov
A so tokrat “okoljevarstveniki”, ki so na položajih ubrali drugačno pot. V preteklih letih, so namreč prakticirali tako imenovano prakso “predpisanega krčenja gozdov” znano tudi kot zmanjševanje nevarnosti. To je metodičen sistem kurjenja nenavadno vnetljivih plasti na zemlji in tudi gozdov v hladnejših mesecih na nadzorovan način z namenom, da se požigov zaradi višjih zračnih temperatur izognejo v poletnih mesecih.

Avtorica Lana Božič, video in več si lahko ogledate tukaj.